Projecte PORT INNOVA

Data d’inici: curs 2015-16

Data final: projecte amb continuïtat

Objectius i impulsors del projecte Port Innova

Davant el repte d’integrar el Port i la ciutat de Barcelona, Port 2000 decideix impulsar el Projecte Port Innova.

La visió és esdevenir un punt de trobada on empreses, centres educatius, emprenedors i la ciutadania puguin impulsar la generació de valor econòmic i social.

Ho fem a través de reptes d’innovació, triats per les empreses, que hauran de resoldre estudiants creatius i emprenedors mitjançant les seves idees

El Projecte Port Innova es impulsat i coordinat per Induct, organitzat pel Port de Barcelona – Port 2000 amb la col·laboració de Fundació BCN Formació Professional i el Consorci d’Educació de Barcelona.

Està impulsat per 8 empreses vinculades amb el Port de Barcelona i hi participen 19 centres de Formació Professional de la ciutat, entre els que es troba el Centre d’Estudis Prat

Els objectius que es persegueixen son els següents:

  • Crear un punt de trobada entre la ciutat i el Port.
  • Identificar noves oportunitats empresarials.
  • Definir les competències clau dels treballadors del present i futur del Port

Els beneficis que aportarà aquest projecte són:

  • Accés a talent innovador
  • Identificar oportunitats d’innovació
  • Obtenir visibilitat i networking
  • Generació de projectes innovadors
  • Accions d’impacte social

Centre d’Estudis Prat aposta per la innovació educativa i el desenvolupament del talent dels nostres alumnes que desenvolupen les seves competències tècniques, de comunicació, d’investigació i d’emprenedoria amb el Projecte Port Innova.

El Projecte Port Innova es divideix en 3 fases

Reptes

En aquesta primera fase, que es realitza entre octubre i novembre, la intenció és detectar reptes del Port i les seves empreses per generar noves oportunitats.

Idees

En aquesta segona fase, que té lloc entre novembre i desembre, s’han de generar idees creatives per als reptes detectats.

Projectes

En aquesta ultima fase, compresa entre gener i març, es transformen les idees en realitats, valorant la viabilitat dels projectes presentats.

II Edició Port Innova - Curs 2016-17

Fase de Llançament - II Edició Port Innova

Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat de Centre d’Estudis Prat comencen avui la fase de llançament del projecte Port Innova del Port de Barcelona.

Els 5 projectes més valorats d’aquesta fase presentarán el seu projectes al Biz Barcelona, la fira que ajudarà les pimes i els emprenedors a transformar-se per ser més competitius en l’entorn digital canviant en què viuen i que es celebrarà a la Fira de Barcelona del 31 de maig a l’1 de juny.

Alumnes del CFGS de Màrqueting i Publicitat finalistes de la II Edició Port Innova

Un dels grups del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat de Centre d’Estudis Prat ha arribat a la final del projecte Port Innova del Port de Barcelona.

La idea seleccionada ha estat “Caprabo a bordo”, que respon al repte de l’empresa de distribució Caprabo per tal de desenvolupar un projecte de venda d’aquesta empresa a la zona del Port de Barcelona.

Taller de prototipatge, dins la II Edició del projecte Port Innova

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de 1r de Màrqueting i Publicitat continuen endavant en el projecte Port Innova. Durant el mes de març hem realitzat el taller de prototipatge per començar a donar forma a les idees i millorar la forma com donar resposta al repte de les empreses participants.

Port Innova és un projecte que pretén fomentar la innovació i creativitat entre els alumnes basant-se en una educació basada en reptes. En aquest sentit, la jornada de prototipatge és una de les més interessants per poder desenvolupar i tirar endavant el projecte.

Fase d'ideació en la II Edició, al curs 2016-17

Dins de la seva participació dins la II edició del Projecte Port Innova, el passat 24 de Gener de 2017, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat van assistir al taller d’ideació que els responsables del projecte van fer als alumnes.

Amb aquest taller es pretén aconseguir que els alumnes tinguin eines i dominin tècniques per desenvolupar el seu potencial innovador i creatiu.

A finals del passat mes de Desembre vàrem visitar la seu d’una de les empreses participants, Dortoka, dedicada a la comunicació digital, gràfica i audiovisual basada en noves tecnologies com 3D o realitat augmentada.

I Edició Port Innova - Curs 2015-16

Els alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior de Centre d'Estudis Prat dins el projecte Port Innova

El projecte Port Innova genera uns beneficis directes sobre els centres de formació professional que hi participen, ja que permet donar visibilitat als estudiants, tenir contacte directe amb les empreses i estimular les competències professionals del segle XXI. A més, promou la creació de projectes a partir de reptes reals d’empresa i permet la formació en innovació, creativitat i emprenedoria per al professorat.

Projectes finalistes dels alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior Prat a la I Edició Port Innova

Escates

Escates és un innovador sistema per promocionar el peix de la Confraria de Pescadors de Barcelona a través d’una marca de qualitat dels restaurants.

Cofrafira

Cofrafira és un projecte sobre l’organització d’una fira alimentària relacionada amb el món del peix i que s’ubicaria al port de Barcelona

Més informació sobre el projecte Port Innova