13/07 - 20/07 - Període de MATRÍCULA a Cicles Formatius de Grau Superior

A partir del dijous 13 i fins al dijous 20 de juliol, vine a formalitzar la matrícula a Cicles Formatius de Grau Superior al C/Roger de Llúria 97 de Barcelona. +Info: 93 215 58 52

El Port de Barcelona està liderant un pla per impulsar la Formació Professional (FP) Dual en l’àmbit portuari. Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà durant els propers mesos, s’ha activat amb la col·laboració de Fundació BCN Formació Professional, Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona amb dos objectius principals:

  • potenciar l’ocupació dels joves de la ciutat en companyies que operen a la instal·lació
  • millorar la capacitat de les empreses de disposar de professionals qualificats per a les seves necessitats.

El pla ofereix a les empreses de la comunitat portuària contestar una enquesta que té com a objectiu analitzar les tendències del mercat laboral del Port de Barcelona per avançar-se a les necessitats empresarials.

Per a l’elaboració d’aquest treball es buscarà la necessària col·laboració del teixit empresarial que conforma la comunitat portuària i que integren companyies tan diverses com operadors logístics, terminals portuàries, agents d’aduanas, transitaris, consignataris, empreses de transport, operadors ferroviaris, marítims, drassanes de manteniment i reparació de vaixells, companyies de gestió mediambiental, dipòsits de contenidors o empreses de solucions informàtiques i telecomunicacions.

Els resultats es recopilaran aquest mes de juliol perquè es pugui completar al setembre l’estudi dels perfils professionals de l’àmbit portuari.

La iniciativa està en línia amb l’estratègia del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per prioritzar la FP Dual, un model educatiu en què l’empresa assumeix responsabilitats de formació i així s’adapta aquesta a les seves necessitats amb l’objectiu de millorar l’educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant l’ocupabilitat dels joves i generant una inserció laboral de qualitat.

A Centre d’Estudis Prat, ja oferim diversos dels nostres Cicles Formatius de Grau Superior amb modalitat d’FP DUAL: Administració i Finances, Transport i Logística, Comerç Internacional i Gestió d’Allotjaments Turístics.

Amb aquest pla, el port pretén consolidar-se com un agent formatiu de primer ordre, posant la seva infraestructura i la seva oferta de formació contínua a disposició dels centres formatius de la ciutat. Alhora, la instal·lació vol impulsar un entorn d’innovació educativa basada en un aprenentatge dinàmic.

Deixa un comentari