Durant els últims dies del curs 2017-18, els alumnes de 1r de Batxillerat han presentat els seus treballs de Recerca (TR). La novetat d’enguany és la variada temàtica de propostes creatives, emprenedores i pràctiques. Des de l’elaboració d’un oli ecològic, producte de qualitat i marca, passant per la personalització d’una cervesa artesana, pels difícils passos a seguir per preparar una coreografia de dansa, al mètode més pràctic i eficaç per al bon manteniment de material d’esquí.

En la vessant més social i sanitària podem destacar els temes dedicats al rol del voluntariat en les ONG’s, o bé l’ús que se’n fa de les plantes a les medicines actuals.

A Centre d’Estudis Prat, el TR té un valor afegit des de l’inici. S’orienta a l’alumne/a a triar una temàtica d’investigació que sigui pròxima, que desperti el seu interès des del seu entorn més immediat. S’aconsella buscar les fonts d’informació en tots els canals de comunicació, contrastar-les i, sobretot anar a les fonts directes per obtenir la informació amb els testimonis de primera mà.

El guiatge del tutor/a del TR és essencial a l’hora d’enfocar el treball de l’alumne/a i assessorar-lo sobre quines fonts informatives són les més adequades.