13/07 - 20/07 - Període de MATRÍCULA a Cicles Formatius de Grau Superior

A partir del dijous 13 i fins al dijous 20 de juliol, vine a formalitzar la matrícula a Cicles Formatius de Grau Superior al C/Roger de Llúria 97 de Barcelona. +Info: 93 215 58 52

Els alumnes dels Cicles Formatius de Grau Superior de Transport i Logística i Comerç Internacional de Centre d’Estudis Prat ens informen d’una nova millora al Port de Barcelona que permetrà incrementar el volum d’operacions ferroviàries de càrrega i descàrrega de vehicles.

Una mostra més del potencial d’aquest sector, que permetrà als nostres alumnes accedir al món laboral i estudiar amb modalitat DUAL, que permet combinar els coneixements teòrics amb una beca o contracte laboral i adquirir experiència professional.

El consell d’administració del Port de Barcelona ha adjudicat la 2a fase d’ampliació de la terminal ferroviària del Moll Príncep d’Espanya a la Unió Temporal d’empreses (UTE) Vies-Infesa per un import de 5,1 milions d’euros i un termini de 13 mesos. L’obra preveu ampliar l’actual plataforma ferroviària pel seu extrem Nord (en una longitud que permeti l’operativa de trens de 750 metres) i la seva connexió amb la via general.

A més, es modificarà la senyalització ferroviària per adaptar-la a la nova configuració i es construirà un vial que connectarà la rotonda de la porta 29 amb l’edifici d’oficines Tersaco, adaptat a la circulació de vehicles pesants, incloent-hi la seva urbanització i enllumenat.

També s’executarà una nova xarxa de drenatge que reculli de manera eficient les aigües pluvials, fent especial èmfasi en l’evacuació de les aigües de la terminal ferroviària. L’actuació també inclou la construcció d’un nou aparcament per a l’edifici Tersaco.

A més, l’autoritat portuària ha adjudicat a la UTE Typsa-Augingintraesa l’acord marc per als serveis d’assistència tècnica per a la direcció d’obra, el control de qualitat, l’assistència geotècnica, el control de la instrumentació i l’assistència al departament de projectes del port. La UTE ha obtingut el contracte per un import de 2,4 milions d’euros i un termini de dos anys, prorrogables.