Els estudiants del CFGS de Guia, Informació i Assistències Turístiques van participar la setmana passada en una activitat voluntariat amb la Fundació Catalunya Pedrera (Projecte REMS) amb qui Prat col·labora des de fa tres anys.

L’objectiu de la Fundació Catalunya Pedrera amb el projecte REMS és millorar la qualitat de vida de persones que comencen a tenir algun problema de memòria o malalties pròpies del procés d’envelliment.

En aquesta ocasió, els alumnes van dissenyar la ruta Puig i Cadafalch, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement, per a la gent gran. El recorregut va començar la Casa Amatller, al bell mig de Passeig de Gràcia, on en Dani Montoliu, estudiant del CFGS, va explicar la influència que va tenir Puig i Cadafalch com a arquitecte i polític de Barcelona. En Dani, també va explicar a avis i cuidadors, que a la casa Ametller hi vivia un important industrial xocolater, Antoni Amatller, que li va encarregar la construcció de la seva residència a Puig i Cadafalch.

La segona parada va ser la Casa Serra, actual seu de la Diputació de Barcelona, on la Júlia Rama va explicar algunes curiositats i particularitats de l’edifici, com que va ser una escola de monges teresianes. A continuació, el grup es va dirigir fins al Palau Baró Quadras, avui seu de l’Institut Ramon Llull, on la Mariona Carbonell va explicar tots els detalls de la façana. L’edifici disposa de dues façanes, una a l’Avinguda Diagonal amb la famosa porta de ferro forjat, obra de l’artista Manuel Ballarín, i la façana del carrer Rosselló.

Finalment, la Marta Fontanet i l’Elena Domínguez van explicar la història de la Casa de les Punxes o Casa Terrades, oberta al públic des de l’any passat. Bartomeu Terrades va encarregar a Puig i Cadafalch una casa per a cadascuna de les seves germanes Àngela, Josefa i Rosa.

Va ser una sortida molt gratificant on van gaudir tots els participants; els avis, protagonistes de l’activitat, els cuidadors, els professors i els alumnes del CFGS que es van implicar des del primer moment perquè els avis passessin una bona estona.

Deixa un comentari