Aquesta setmana, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistències Turístiques i els de la classe d’Història de l’art de Batxillerat han realitzat una activitat conjunta.

En aquesta sortida hem visitat la catedral de Barcelona, temple dedicat a la Santa Creu i a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat.

La visita ha despertat l’interès dels alumnes que han gaudit d’un itinerari guiat ple de curiositats, com el cimbori als peus de la nau, gairebé a tocar de la façana principal, que permetia que la tribuna reial quedés igual d’il·luminada que l’altar major.

Aquest cimbori i la façana daten de finals del segle XIX i principis del XX. D’estil neogòtic amb alguns trets modernistes com el drac i la sirena amagades a les aquivoltes.

La cripta de Santa Eulàlia amb el sarcòfag d’alabastre amb uns relleus que narren el martiri de la santa ha estat un dels moments més interessants, així com també la visita del cor, indret únic que constitueix un dels conjunts escultòrics més notables del gòtic internacional a Catalunya. Iniciat al segle XIV, que al segle XVI es complementa amb les pintures heràldiques dels cadirats.

Una catedral que reflecteix també la vida gremial d’una ciutat dinàmica que hem conegut més d’aprop.