La setmana passada, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistències Turístiques i els de la classe d’Història de l’art de Batxillerat han realitzat una activitat conjunta.

Un any més els alumnes han visitat la catedral de Barcelona, temple dedicat a la Santa Creu i a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. La visita ha despertat l’interès dels alumnes que han gaudit d’un itinerari guiat ple de curiositats.

En aquesta ocasió el bon temps ha permès fer una visita al terrat des d’on hem escoltat molt a prop la “tomasa”, la campana major de la catedral.

A més, han pogut contemplar una vista panoràmica de Barcelona des d’on es pot fer una mirada retrospectiva a través dels edificis que han marcat el batec de la nostra ciutat al llarg de la història.

El recorregut ha començat per la façana d’estil neogòtic amb alguns trets modernistes, com el drac i la sirena amagades a les aquivoltes. A continuació han entrat al cor, indret únic que constitueix un dels conjunts escultòrics més notables del gòtic internacional a Catalunya. Iniciat al segle XIV, que al segle XVI es complementa amb les pintures heràldiques dels cadirats. Un espai de recolliment en que el guia ha explicat algunes curiositats de l’ordre del Toisó d’or.

Sota l’altar s’amaga la cripta de Santa Eulàlia amb un sarcòfag d’alabastre decorat amb relleus que narren el martiri de la santa.

Una catedral que també mostra a través de les tombes del claustre la vitalitat gremial de la ciutat a l’edat mitjana i moderna.

Des del Centre d’Estudis Prat volem agrair la predisposició i professionalitat de l’Associació d’Amics de la Catedral.