24a Setmana de la Ciència: de l'11 al 15 de novembre de 2019

De l’11 al 15 de novembre de 2019 es celebra la 24a edició de la setmana de la ciència de Batxillerat a Prat Educació.

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat participaran en un seguit de tallers i activitats, on aprendran amb més profunditat el món de la ciència i el seu ús en els diferents àmbits quotidians.

Tot seguit, la planificació i descripció de totes les activitats que es duran a terme al llarg de la setmana:

 

Dilluns 11 – Els grans reptes de la ONU per un món sostenible

Coneixes els 17 objectius per un desenvolupament sostenible de la ONU? Per què encara estem tan lluny d’aconseguir-los? Quins prioritzaries? Quin preu caldrà pagar per aconseguir-los? Aquestes i altres qüestions les analitzarem en aquest taller en format convenció de la ONU.

 

Dimarts 12 – Hands on amb la Nanociència

En aquest taller portarem a terme experiments relacionats amb la nanociència i la nanotecnologia. Analitzarem com s’incorporen els principis actius en els nostres xampús, com un refresc pot mantenir les seves propietats antioxidants, com aconseguim teixits impermeables i què significa que un material tingui memòria.

 

Dimecres 13 – Taller de disseny sonor i digital a càrrec de ENTI-UB

Com es dissenyen les músiques que escoltem en els videojocs? Quines tècniques amaguen? En aquest taller podrem crear efectes sonors per la seva sincronització amb un suport digital com un vídeo o un videojoc. Totes aquestes activitats les farem de la mà de ENTI Sound, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) adscrita a la Universitat de Barcelona.

 

Divendres 15 – Restauració: art o ciència? Amb Núria Jutglar

La restauradora Núria Jutglar ens explicarà en què consisteix la seva professió i com l’art i la ciència es fonen per recuperar la nostra història. Aquesta conferència interdisciplinària ens obrirà la ment a un nou món on ciència, art i humanitat estan completament integrats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *