24a Setmana de la Ciència: de l'11 al 15 de novembre de 2019
De l’11 al 15 de novembre de 2019 es celebra la 24a edició de la setmana de la ciència de Batxillerat a Prat Educació.
Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat participaran en un seguit de tallers i activitats, on aprendran amb més profunditat el món de la ciència i el seu ús en els diferents àmbits quotidians.
Tot seguit, la planificació i descripció de totes les activitats que es duran a terme al llarg de la setmana:
I - Els grans reptes de la ONU per un món sostenible
Avui hem començat la Setmana de la Ciència, una setmana on intentarem aprofundir en tots els apartats científics i les seves aplicacions més pràctiques.
Avui dilluns hem fet una representació de la ONU i dels 17 objectius de desenvolupament sostenible, on cada grup representava un país i havia de fer propostes i defensar-les per aconseguir un món més sostenible.
Tot això tenint en compte els seus votants, els seus ingresos i les seves promeses electorals.
II - Experiments relacionats amb la nanociència
Segon dia de la Setmana de la Ciència on els alumnes de 1r B han pogut experimentar amb Nanociència.
Han realitzat una nanoencapsulació d’un refresc de cola, i han fet un anàlisi de la toxicitat i aplicacions de les nanopartícules de plata.
Han pogut descobrir com s’aplica la nanotecnologia en els àmbits de la cosmètica, alimentació i indústria tèxtil.
III - Taller de disseny sonor i digital a càrrec d'ENTI-UB
Tercer dia de la setmana de la ciència! Avui els alumnes de 1r de Batxillerat, han pogut participar en un taller d’edició de sò, impartit per Enti.
Primer s’ha fet una breu introducció teòrica de com funciona aquest sector, relacionat sobretot amb el món del cinema i videojocs, i a continuació s’ha desenvolupat una part pràctica on els alumnes han pogut gravar els sons de diferents seqüències de pel•lícules de dibuixos animats i després veure l’efecte sobre la pròpia imatge.
IV - Restauració: art o ciència? Amb Núria Jutglar
Avui hem tancat la setmana de la ciència amb la ponència de Núria Jutglar, restauradora professional que ens ha ensenyat com utilitza conceptes de ciència, art i humanitats en la seva feina diària.
L’alumnat ha pogut preguntar sobre aquest món desconegut de la restauració artística i han comprovat que la ciència està a tot arreu, fins i tot, en la basant artística de la humanitat.
Amb aquest acte donem per finalitzada una setmana on hem pogut veure la ciència d’una manera pràctica i des de molts punts de vista, regulació de lleis amb la ONU, nanociència aplicada, aplicació del so digital i art.