Enguany, i per segon any consecutiu, el Centre d’Estudis Prat ha participat en el taller d’innovació disruptiva: iFest, que es va realitzar el passat 30 de Novembre al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Els alumnes de 1r dels Cicles Formatius de Grau Superior d’Administració i Finances i Guia, Informació i Assistències Turístiques van participar en una competició de 3 hores, on van treballar la metodologia lombard creada per l’Imagine Creativity Center del Silicon Valley de Califòrnia per tal de generar solucions innovadores a 4 reptes plantejats.

Durant el matí els professors, Justí Hidalgo, Arantxa Martinez i Toni Trigueros, van assistir a un taller per fer de facilitadors d’aprenentatge durant la competició de la tarda.

Tots els participants a l’esdeveniment es van configurar en equips de 3 persones a la pista acompanyats d’un professor. Es distribuïen en 4 grans quadrants de manera que cada quadrant treballava sobre un repte diferent. Els equips es complementaven amb participants en les grades.

L’equip d’Imagine vetllava juntament amb els professors voluntaris formats prèviament, perquè cadascun dels equips fossin capaços de desenvolupar les 4 fases del mètode lombard i passar d’un repte a una solució, les 4 fases eren:

  • fase 1: inspiració, usuari, context i reformulació del repte
  • fase 2: generació d’idees (divergència + convergència)
  • fase 3: prototipatge (validació d’idees + construcció de prototips)
  • fase 4: comunicació (preparació de la presentació).

En l’última part del taller es va dur a terme una competició per seleccionar a l’equip guanyador de l’imagine Challenge.

Els alumnes participants en aquest esdeveniment van mostrar la seva capacitat de treball en equip, la seva imaginació i innovació tot plegat en una situació sota pressió.

Una jornada interessantíssima per despertar l’emprenedoria i la innovació dels nostres joves.