El Lluís Sala és enginyer electrònic i treballa en el sector de les noves tecnologies des de fa més de 30 anys. Actualment és CEO de Pyme Tech Adviser (empresa dedicada a la tecnologia aplicada a mitjans audiovisuals), consultor TIC i assessor tecnològic.

 

 

Com descriuries la teva feina actual?

Avui dia em dedico a l’assessorament i direcció de projectes tecnològics vinculats als entorns audiovisuals i multimèdia per a empreses que busquen solucions a problemes o necessitats concretes.

 

Quin tipus de clients tens?

Els clients habituals són empreses de l’àmbit comercial. També del sector industrial però més del comercial, perquè l’entorn de mitjans audiovisuals facilita molt les comunicacions, la publicitat, etc. També tinc clients de l’àmbit educatiu amb què implementem aquestes tecnologies. 

 

Quina és la teva funció?

Bàsicament, l’assessorament de clients. Realitzo una anàlisi i un estudi molt profund de la realitat de l’empresa per detectar el problema i poder aconsellar i ajudar amb la implementació d’aquestes tecnologies. 

 

Per què estudiar DAM?

La programació informàtica és una de les professions del futur. El mercat està molt necessitat de desenvolupadors. Desenvolupament d’entorns multimèdia, videojocs… És una indústria que mou moltíssim i que té una necessitat impressionant de professionals. 

 

Quin és el perfil d’estudiant de programació?

En general, un futur professional del desenvolupament ha de ser una persona molt creativa, capaç de fer una feina estructural i amb bases de matemàtiques i anglès, que són molt importants. Però com he dit, s’ha de tenir moltes ganes de ser creatiu.

 

Com vas saber que et volies dedicar a això?

Perquè ja de jove era un “tecnòpata”. Un malalt de la tecnologia, en el bon sentit de la paraula. Vaig estudiar electrònica, i d’allà vaig passar al món de la informàtica i el desenvolupament perquè vaig veure que és una manera de ser creatiu amb una rapidesa de resultats sorprenent, que l’àmbit electrònic, per exemple, no té. 

 

Com són les pràctiques dels alumnes de DAM en empreses?

A la nostra empresa han passat unes 200 o 300 persones en pràctiques en els darrers 20 anys. De tots aquests estudiants, molts s’hi han quedat. És una bona pedrera. Les pràctiques són per aprendre, però també per demostrar. L’empresari valora molt l’actitud. D’aptituds cadascú té la seva, però l’actitud s’ha de portar de casa. Nosaltres ja veiem qui té actitud, interès i potencial per ser un bon professional.

Nosaltres sempre intentem donar als becaris bastantes responsabilitats dins de les seves limitacions. El que fan és sumar-se a projectes, donar suport als desenvolupadors i altres funcions, sempre supervisades, perquè vagin aprenent. Les pràctiques funcionen molt bé.

 

Recomanes estudiar DAM?

Recomano estudiar DAM de totes, totes. Ho recomano a tots aquells joves que els motiva el món de la informàtica, que la toquin dia a dia, i que tinguin aquell punt creatiu de fer i construir coses noves. És una professió de futur, ben retribuïda i amb gran demanda a tot Europa.