Núria Prat Clarós

Son ya 95 años desde la fundación de la escuela y son miles los alumnos que han pasado por ella. Desde Prat Educació continuamos con fuerza renovada nuestra labor educativa, afrontando los nuevos retos, los cambios, como lo hemos hecho a lo largo de nuestra historia: mirando adelante con optimismo, perseverancia y alegría.

Núria Prat i Clarós

Directora del Centre des del 2004.

4 generacions ens avalen

Pere-Prat

Pere Prat i Lluch

Catedràtic de matemàtiques de l’institut Jaume Balmes de Barcelona. Primer Director del Centre.

Lluisa-Prat-2

Lluïsa Prat i Gaballi

Empresària de l’ensenyament privat i progressista. Fundadora de l’Acadèmia Prat l’any 1925 i Directora del 1932 al 1961.

Lluis-Prat

Lluís Prat Rodríguez

Persona emprenedora i pedagògicament innovadora. Director del Centre del 1961 al 2004.

LuisPratClaros

Lluís Prat i Clarós

Director del Centre del 2000 al 2004.

timeline_pre_loader
Els nostres inicis

1925 : Fundacio de l’Acadèmia Prat

Fundació de l’Acadèmia Prat al núm. 19 de la Rambla de Prat per Lluïsa Prat i Gaballi. Aquesta Institució fou un projecte personal de la Lluïsa que comptà per a la seva materialització amb l’assessorament i recolzament del seu pare, en Pere Prat i Lluch, qui tot just s’acabava de jubilar com a catedràtic de matemàtiques de l’institut Jaume Balmes de Barcelona i en va assumir la direcció.

1932 : es traslladà l’escola al barri de Sant Gervasi

Aquest any prengué la direcció la Lluïsa Prat i Gaballi, que traslladà l’escola al carrer de Sant Eusebi núm. 4, al barri de Sant Gervasi. L’escola era una torre espaiosa amb jardí a l’entrada. Poc després inaugurà dues altres escoles a L’Hospitalet, al carrer Rambla núm. 40, i a Sarrià, a la plaça de Sant Vicenç núm. 7.

1939 : tanca l’acadèmia.

El dia 26 de gener, en el context del final de la guerra civil espanyola,va ser tancada l’acadèmia. A mitjans de setembre d’aquell mateix any es va reobrir l’escola i es van continuar les classes a Sant Eusebi, però només per a l’ensenyament primari.

Els alumnes de batxillerat anaven a examinar-se com alumnes lliures a l’institut Ausiàs March. En aquesta reobertura va col·laborar, exercint les tasques de direcció, Aureli Clarós i Ferrer, fins a la seva mort l’any 1955.

timeline_pre_loader
Les 4 generacions...

1961: Lluís Prat Rodríguez director

El curs 1961-62, en prengué la direcció Lluís Prat Rodríguez, fill de la Lluïsa, el qual es dedicà de ple a l’ensenyament primari i al batxillerat. El centre va obtenir diverses homologacions: Autoritzat Elemental Masculí (OM 5-5-62), Autoritzat Superior (OM 2-10-66), Reconegut Masculí (BOE 6-4-72).

1965: C.E. Prat a Rambla Catalunya

El curs 1965-1966 s’inaugurà el Centre d’Estudis Prat a Rambla Catalunya núm.117, dedicat a batxillerat femení, Autoritzat Superior (BOE 10-8-70 i OM 31-9-70).

1967: Centre del carrer Roger de Llúria núm.95

El curs 1967-1968 fou inaugurat el centre del carrer Roger de Llúria núm.95, per a preuniversitari i més tard Curs d’Orientació Universitària (COU), Especialitzat pre–universitari femení (OM 8-6-70), pre-universitari masculí (OM 3-4-71), i reconegut de COU diürn (OM 27-10-71) nocturn (OM 3-5-72). L’acadèmia Prat es ramificava així en els locals de Sant Eusebi núm. 4, de Rambla Catalunya, núm117 i de Roger de Llúria núm. 95 per atendre millor els seus alumnes.

1967 - 1978: Procés d’unificació de l’Acadèmia Prat

Sota el lideratge de Lluís Prat Rodríguez (persona emprenedora i pedagògicament innovadora) la nova direcció comença un procés d’unificació de l’Acadèmia Prat en dues línies; una, en quan a la racionalització de les infraestructura (unificació d’edificis) donant continuïtat del jardí d’infància amb la primària; i una altra de pedagògica: la creació, en col·laboració de professorat del Liceu Francès de Barcelona, del col·legi Frederic Mistral, única escola catalano-francesa, que ha existit al nostre país, i que va formar part de l’Associació A.P.E.S.A.; juntament amb el Centre d’Estudis Politècnics de Plaça Urquinaona núm.10 i del carrer Diputació núm. 246; més tard, s’hi afegirà el centre John Talhabot, com a escola d’anglès.

Lluís Prat Rodríguez, va tenir la visió de crear escoles catalanes, laiques i plurals amb l’aprenentatge dels idiomes com a eix prioritari.

Actualment Acadèmia Prat ha abandonat tot lligam amb totes les escoles esmentades per dedicar tots els seus esforços a la formació post-obligatòria.

1978: El batxillerat es traslada al carrer Roger de Llúria

L’octubre de 1978, l’Acadèmia Prat trasllada tot el batxillerat al local de Roger de Llúria, núm. 95, especialitzat en COU i obté la seva homologació de Batxillerat Unificat i Polivalent (BUP) per OM 29-3-79 i BOE 19-5-79.

Centre d’Estudis Prat (CEP), a la Rambla Catalunya núm. 117 esdevé un Centre de Formació Professional de la branca Administrativa de 1er. Grau (OM 20-12-79), de 2on. grau (OM 31-7-79 i BOE 20-9-79) i d’Informàtica de Gestió (DOG 25-8-87), així com d’Ensenyament Ocupacional i d’Ensenyament a Distància.

1978: ACAE

Cofundadors i membres de la comissió permanent d’ACAE (Associació de Centres Autònoms d’Ensenyament)

1979: Homologació per Formació Professional

1981: Homologació per Formació a Distància

Homologació per Formació a Distància en tot el territori espanyol pel ministeri d’educació amb el número de cens 19.947

1982: ANCED

Formem part d’ANCED (Asociación Nacional de Centros de Enseñanza a Distancia).

1982: EADL

Ens adherim a l’EADL (European Association for Distance Learning).

1985: Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya

Neix el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya, sota la direcció d’Héctor Faver (encara professor en actiu), amb el qual el CEP mantindrà uns estrets lligams.

1986 : Departament de cinematografia

El 1986, Lluís Prat Clarós, fill de Lluís Prat Rodríguez, introdueix al CEP un departament de cinematografia basat en una formació bàsicament teòrica que tenia com a eixos principals la realització i el guió) El CEP promourà la independència d’aquest departament de l’escola i la seva homologació pública

1988: Homologació per Formació Ocupacional

número de cens 0970
timeline_pre_loader
Els últims anys

1994: Núria Prat Clarós, agafa la direcció de FP

La filla d’en Luís Rodríguez Prat, Núria Prat Clarós, agafa la direcció de la Formació Professional, de la Formació Ocupacional, de la Formació Contínua i dels Ensenyaments a Distància de Centre d’Estudis Prat (CEP) a Rambla de Catalunya núm.117.

1998 - Revolució a l'Educació

Després de 73 anys de trajectòria del centre i d’un període de relativa estabilitat normativa pel que fa els plans d’estudis, l’any 1998, una nova llei d’ordenament de l’ensenyament elimina l’EGB (Ensenyament General Bàsic), el BUP i el COU, vigents fins al moment, i els substitueix, progressivament, per l’Ensenyament Primari, l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), el nou Batxillerat i l’actual Formació Professional.

1998: Centre d’Estudis Prat absorbeix l’Acadèmia Prat

El curs 1998-1999, Centre d’Estudis Prat absorbeix l’Acadèmia Prat, deixant els locals de Rambla de Catalunya núm. 117 i inaugurant el remodelat edifici al carrer Roger de Llúria núm. 97, concentrant els nous estudis de batxillerat i de formació professional sota la denominació de GRUP ESCOLA PRAT.

1999 Neix l’Escola Prat.

Centre d’Estudis Prat es fusiona amb Acadèmia Prat creant l’Escola Prat.

2000: 75 anys

La Cambra de Comerç de Barcelona atorga a Centre d’estudis Prat la placa commemorativa en reconeixement del 75 aniversari de la seva fundació.

2001: Lluís Prat dirigeix el batxillerat

Lluís Prat Clarós es fa càrrec de la direcció del batxillerat, substituint el seu pare després de 40 anys de direcció i lideratge del centre.

2001: Obtenció del Certificat ISO 9001 (ER-1522)

2002: Simulació d'empresa

Creació de l’aula de simulació d’empreses associada a Sefed-Inform.

2003: Introducció de e-learning

2004: Obtenció de la UNE-EN_ISO 9001:2000

2004: Neix la Fundació Prat

Constitució de la Fundació Privada Prat, mantenint Centre d’Estudis Prat com a membre cofundador

2004: CAS i PPAS al C.E.Prat

Autorització com a Escola d’adults per impartir el curs de preparació de proves d’accés a cicles de grau mitjà i superior i curs de Graduat en Educació secundària obligatòria.

2004: Entitat organitzadora

Entitat organitzadora a través de la Fundació Tripartita: Oferta de Demanda

2004: Ens deixa en Lluís Prat Rodríguez

El 10 d’abril, ens deixa en Lluís Prat Rodríguez, no obstant això, abans de la seva mort va deixar constituïda la Fundació Privada Prat. El mateix curs acadèmic, l’any 2004 la seva filla, Núria Prat Clarós relleva el seu germà en la direcció de batxillerat assumint la totalitat de la direcció del Centre. Durant aquest període el centre intensifica la seva activitat i aprofundeix en els nous mètodes d’ensenyament-aprenentatge i s’homologa com a centre integral de Formació Professional.

2007: Vinculació amb Fundació Collserola

Comença una vinculació amb Fundació Collserola per tal de promoure els estudis de Formació Professional i el centre treballa sota la denominació de Llúria Institut Tècnic.

2007: Obtenció de la carta Erasmus

Obtenció de la carta Erasmus que facilita la mobilitat dels estudiants i la seva integració en un entorn professional

2007: Incorporació al projecte “Il.limited”

Incorporació al projecte Europeu, “Il.limited”. www.altsolem.net, cofinançat pel programa Leonardo da Vinci per desenvolupar noves tecnologies per a l’aprenentatge de les llengües amb una plataforma “moodle”.

2007: CFGS ``Guia Turístic`` al CEPRat

Inici de la impartició del curs de guia turístic, modalitat presencial i e-learning

2007: SOC

2009: Separació

Totes dues Fundacions veuen la impossibilitat de continuar juntes, doncs les realitats dels centres que componen ambdues institucions és massa diferent donada la gran complexitat de la Formació Professional. Des del curs 2009-2010, l’escola continua amb il·lusió la trajectòria iniciada per els seu cofundadors.

2009: Obtenció del programa Qualifica’t

2009-2010: FP Prat Logístic

Inauguració del nou centre de FP Prat Logístic. Codi 08070881

2009-2010: CFGS ``Acompanyament de Rutes Turístiques``

Inici de la impartició del curs d’acompanyament de rutes turístiques

2009-2010: UNE_EN_ISO

Obtenció de UNE_EN_ISO 9001:2008 abast formació professional reglada i no reglada.

2010: Participem el programa de Qualitat amb les pràctiques en empreses: Q-BIT

2010: Introducció com a segona llengua en els nostres cicles formatius del Xinès.

2011: Incorporació al Projecte Europeu Gats

Cofinançat pel programa Leonardo da Vinci per obtenir les millors pràctiques en alumnes superdotats.

2011: Incorporació al Projecte Europeu: Mission Gate

Estudi sobre els aturats Cofinançat pel programa Grundwig.