Els alumnes de Comerç i Transport ideen solucions a reptes reals llençats per empreses de referència en el sector del comerç internacional i del transport i la logística

3a BraIN Hackathon: ReThink Logistics & Global Trading. 1 escenari de crisi, 4 grups d’alumnes, 4 empreses, 5 reptes a superar, 6 dies de feina intensiva, 100% d’entusiasme i d’implicació.

Els alumnes dels Cicles de Comerç Internacional i Transport i Logística col·laboren amb empreses locals del sector de la logística per fer front als reptes de negoci que se’ls presenta en aquest nou escenari postpandèmic, caracteritzat per una caiguda abrupte de l’activitat logística.

5 challenges

Grans reptes

Els alumnes dels Cicles Formatius de Transport i Logística i Comerç Internacional estan treballant de valent per resoldre els reptes de negoci reals que afronten les empreses participants:

  • Hamburg Süd necessita trobar la fórmula per adaptar-se a la nova normativa sobre el combustible dels vaixells.
  • GLS vol saber com verificar, en el mínim de temps possible, la realització d’un enviament que el client diu que no ha rebut. A més, també busquen una solució per gestionar mercaderies que viatgen sense assegurança en casos d’incidència.
  • L’empresa IFB vol conèixer quina és la manera més òptima d’importar mercaderies des de la Xina amb rail, evitant el transport marítim i aeri.
  • Per últim, Aduanas Pujol Rubio necessita aconseguir informació de qualitat, en temps real, del seguiment de bucs de contenidors.

Estratègia win-win

La Brain Hackathon és una clara mostra d’estratègia win-win convertida en realitat: d’una banda, suposa per als estudiants l’oportunitat de sortir de l’aula, de posar-se en la pell de les empreses i d’implicar-se en situacions professionals 100% reals.

D’altra banda, permet a les empreses del sector sentir i recollir les propostes de la població més jove amb inquietuds professionals pel món del comerç i transport i d’incorporar-les al propi negoci per dinamitzar-lo.

Joc de rols: consultors i clients

Inspirada en models de hackathons tecnològiques i portada al terreny de la formació, la BraIN Hackathon proposa els alumnes que treballin els reptes de manera intensiva i per equips.

El projecte comença amb una presa de contacte entre estudiants i establiment, que actuen respectivament des dels rols de consultors i clients, i finalitza, sis dies després amb una nova trobada en què es presenten les idees i propostes.

Durant aquest temps els alumnes dediquen tot el temps lectiu a treballar el seu repte amb el suport directe del professorat especialitzat del cicle. Finalment, un jurat format per l’escola i les mateixes empreses reconeix el treball dels equips guanyadors, que són obsequiats amb invitacions a espectacles culturals.

Tot el procés, a les Xarxes!