Després de finalitzar l’ESO, tens l’opció de seguir formant-te en el Batxillerat dins de l’educació secundària i acabar adquirint els coneixements i habilitats necessàries per entrar al mercat laboral o continuar progressant mitjançant estudis superiors.

En general, quan has decidit seguir formant-te i ingressar al Batxillerat és perquè tens el desig de continuar pel camí de la formació en els títols de FP de Grau Superior  o com un mecanisme d’entrada a la Universitat.

Molts joves a l’iniciar-se en aquesta etapa, es pregunten què és un batxiller. Realment, no és més que una etapa obligatòria de l’educació mitjana, la qual proporciona un aprenentatge i formació, a més a més de maduresa intel·lectual. A més, brinda un acostament als comportaments bàsics de la interacció humana; aquests serviran posteriorment per desenvolupar-se correctament en la vida social adulta.

En qué consisteix el batxillerat?

Un batxillerat acostuma a ser l’opció preferida dels professors per als seus alumnes, ja que aquests volen que els seus alumnes segueixin formant-se encaminats a les carreres universitàries i graus superiors , i per això, els batxillerats són l’opció formativa ideal al acabar l’ESO ja que obre més possibilitats en l’àmbit educatiu.

La modalitat de Batxillerat és l’etapa educativa compresa entre els 16 i els 18 anys de caràcter no obligatori i que té com a finalitat proporcionar a l’alumnat la formació, la maduresa intel·lectual i humana, els coneixements i les habilitats que li permetin desenvolupar funcions socials i incorporar-les a la vida activa amb responsabilitat i competència.

Un batxillerat consisteix en la realització de 2 anys acadèmics compostos per diverses assignatures que validen coneixements sobre les principals matèries enfocades a les proves d’accés universitàries (PAU o comunament conegudes com la selectivitat). En aquests dos anys l’alumne estudia assignatures relacionades amb el camp educatiu que més li interessa.

Segurament, ja sabràs que hi ha diferents tipus de Batxillerat i sempre és recomanable escollir aquell que s’aproxima més als teus interessos i vocació, ja que serà amb el qual arribaràs l’èxit en l’àmbit que realment t’agradi.

A continuació anem a donar-te una mica d’informació necessària per saber quina especialitat de Batxillerat pot escollir.

Quina especialitat de Batxillerat escollir?

 • Biosanitari

  És un tipus de batxillerat que està enfocat per a aquelles persones que busquen sortides en el gremi de la salut i la ciència. Cursaràs matèries com biologia, química i altres àrees de ciències com matemàtiques, física i ciències ambientals. Aquest pla d’estudis et permetrà encaminar-a l’ampli món de les àrees biosanitàries tant en l’àmbit universitari com en els cicles formatius de grau superior. I si el següent pas que decideixes donar és cap a la Universitat, podràs realitzar estudis de grau com: Biología, Biotecnología, Bioquímica, Bioinformàtica, Biología Humana, Biología Sanitària, Biomedicina Bàsica i Experimental, Ciència i Producció Animal, Ciència i Tecnologia dels Aliments , Ciències Biomèdiques, Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Infermeria, Farmàcia, Fisioteràpia, Logopèdia, Medicina, Nutrició Humana i Dietètica, Odontologia, Òptica i Optometria, Òptica, Optometria i Audiologia, Podologia, Psicologia, Teràpia Ocupacional, Veterinària, Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport …

 • Tecnològic Enginyer

  És el batxillerat per a aquells que els atregui l’enginyeria, les telecomunicacions o la informàtica, és un dels que més sortides laborals ofereix. El Batxillerat Tecnològic enginyer està més relacionat amb les Noves Tecnologia i si el següent pas que decideixes donar és cap a la Universitat, podràs realitzar estudis de grau com: enginyeries, informàtica, matemàtiques, arquitectura, entre d’altres, a més podràs accedir a una àmplia gamma de grau Superiors de Formació Professional 

 • Ciències de la terra

  Aquest batxillerat el formen un grup d’assignatures que permeten tractar diversos temes implicats i relacionats amb el medi ambient aportant una molt bona base de cultura i coneixement sobre el tema. Podràs conèixer les bases teòriques que regeixen els sistemes ambientals, caldrà utilitzar i aplicar coneixements i competències adquirits d’altres ciències, principalment Biologia, Geologia, Física i Química. 

 • Social econòmic

  Com bé indica el seu nom, és aquell batxillerat que busca tractar temes socials, polítics o econòmics. És una modalitat dirigida a estudiants que se sentin atrets per temàtiques socials, polítiques, econòmiques, històriques o humanístiques. Si tries continuar a la universitat, el batxillerat social econòmic et facilitarà l’entrada a carreres universitàries d’humanitats i ciències socials, addicional als graus i cicles formatius relacionats amb aquestes branques i que tenen actualment grans sortides professionals com el són Administració i Finances, Direcció d’Empreses, Dret, Economia, Turisme, Educació Infantil o Primària, Publicitat i RR.PP, Periodisme i Traducció i Interpretació.

 • Social comunicació i màrqueting

  Aquest batxillerat és similar a el social econòmic, però com a opció té més valor en aspectes relacionats amb la comunicació ( personal i corporativa) i el màrqueting. Amb l’itinerari en Social Comunicació i Màrqueting, analitzaràs el comportament dels diferents agents econòmics i estudiaràs les principals variables macroeconòmiques i polítiques i la seva evolució.

 • Social humanístic

  Aquest itinerari de batxillerat  s’encamina a una formació de consciencia basada en una dimensió històrica i canviant de la llengua, la literatura, l’art o la política, així com de la realitat econòmica i empresarial. Estudiar un batxillerat Social humanístic et permetrà un apropament rigorós i crític a la realitat humana, econòmica i social.

La decisió de quina modalitat de Batxillerat triar sempre és personal i depèn de la claredat que tinguis respecte al que vols estudiar o fins on vols arribar en el teu camí i immersió en el món laboral.

Si encara no has pres una decisió com a tal, pots considerar alguns mecanismes que et permetin aclarir els teus dubtes i prendre la decisió més encertada pel que fa a la modalitat a triar, alguns consells són:

 • Realitzar algun Test d’Orientació Vocacional que et permetrà considerar algunes opcions.
 • Consultar a un Orientador Vocacional perquè puguis aclarir dubtes i enfortir l’autoconeixement.

Beneficis i oportunitats d’estudiar un batxillerat

A l’acabar l’educació obligatòria, si tens la possibilitat de fer algun itinerari de batxillerat que s’alinea amb els teus interessos podràs tenir:

 • Major obertura en el camp laboral:

  • A l’acabar el batxillerat se’t atorga un títol que certifica els teus coneixements i habilitats adquirits. Aquest títol en el mercat laboral significa tenir més probabilitats d’aconseguir un treball respecte a una persona que té només l’educació secundària 

 

 • El millor camí per accedir a la universitat:

  • Al estudiar un batxillerat, obres el camí més curt per accedir a la Universitat. Aquesta és una raó de pes si saps què vols continuar estudiant o en quines àrees desitges seguir formant-te professionalment.

 

 • Temàtiques d’estudi genèriques que ajuden a “perfilar el teu futur”

  • El coneixement en els àmbits generals, et permetrà conèixer diferents sectors que perfilaran els teus interessos en el moment d’escollir un camí. Al estudiar un batxillerat tractaràs molts àmbits, els quals, et faran descobrir el que t’agrada i el que no t’agrada. Amb això, podràs escollir millor a quin àmbit vols dedicar i en quin sector prefereixes seguir aprenent.

Des Prat Educació  t’animem a que acabis els teus estudis de batxillerat a Barcelona, ​​ja que sabem la importància que té per al teu desenvolupament personal, educatiu i professional.

La millor modalitat i itinerari sempre serà aquella que s’adapti als teus gustos i preferències, ja que aquesta serà la base per assolir la professió que voldries tenir dins d’una àrea específica. Per això, en Prat Educació comptem amb professionals que faran d’aquests 2 anys de formació, els més profitosos possible i et guiaran en el teu camí perquè quan acabi i tinguis el títol de batxiller, sàpigues què és el que t’agrada i el que es et dóna bé perquè puguis dedicar-t’hi i construir el teu futur.