La setmana passada, els estudiants de primer del Cicle Formatiu de Grau Superior de Transport i Logística van participar en el projecte, ‘Forma’t al Port’, una iniciativa del Port de Barcelona, l’Escola Europea de Short Sea Shipping, la Fundació BCN Formació Professional i Barcelona-Catalunya Centre Logístic.

La sortida, que va durar tres dies i es va fer juntament amb alumnes d’altres centres, va permetre als estudiants conèixer en detall el Port de Barcelona i el seu funcionament i, navegar i visitar el Port de Gènova. Durant el trajecte a bord, els alumnes van rebre formació teòrica sobre les autopistes del mar a Europa, el transport intermodal o les polítiques mediambientals a Europa en matèria de transport. Així mateix, també van resoldre un cas pràctic en equip.

Els estudiants Marc Torrent i Cèlia Bueno van guanyar la medalla al millor treball presentat i,  Dayme Pérez i Carlos Sánchez van quedar segons d’un total de 6 grups.

‘Forma’t al Port’ és una iniciativa que permet als estudiants de Transport i Logística adquirir els coneixements de les professions del sector logístic i, especialment de l’activitat marítima. En aquest sentit, també es busca aproximar els centres formatius i les empreses i associacions de professionals per establir un marc de diàleg que permeti coordinar esforços i iniciatives en el procés formatiu dels alumnes i doni resposta a les necessitats existents al mercat laboral i impulsi la formació dual.

Deixa un comentari