Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat amb Promoció Turística van visitar ahir l’emblemàtic edifici del Parlament de Catalunya, situat al Parc de la Ciutadella.

La visita va començar pel Saló de Plens, on la Montserrat, guia del Parlament va explicar als alumnes la història de l’edifici.

El Parlament de Catalunya va ser construït com a arsenal de la ciutadella militar de Barcelona. L’any 1889, l’edifici va ser reformat per l’arquitecte Pere Falqués, i l’any 1932, l’aleshores President Francesc Macià va decidir que l’edifici esdevingués la seu parlamentària de Catalunya.

La Guerra Civil va significar la fi del Parlament i, no va ser fins acabat el Franquisme, concretament l’any 1980, que l’edifici va ser restaurat per acollir el nou Parlament.

El Parlament de Catalunya està integrat per 135 diputats que són escollits per les quatre circumscripcions electorals, les quatre províncies. Les funcions del Parlament són les següents:

  • Representar el poble de Catalunya
  • Exercir la potestat legislativa i pressupostària

El Parlament està format per la Presidència i la Mesa, el Ple, els Grups Parlamentaris, la Junta de Portaveus, les Comissions i la Diputació Permanent.

Un cop finalitzades les explicacions, els alumnes van poder visitar els diferents espais del Parlament, com el Saló Rosa o el Saló Gris i trepitjar les majestuoses catifes de l’edifici o veure les famoses ‘aranyes’ que il·luminen l’hemicicle.

Deixa un comentari