Com descriuries la teva activitat professional?

Abans era una més de l’equip de programació de l’empresa, però fa deu mesos em van canviar a cap de projecte o product owner. Ara treballo amb els caps per prendre decisions sobre com s’ha de desenvolupar l’aplicació, per després passar l’encàrrec a l’equip de programació. També organitzo el calendari de desenvolupament de les aplicacions. 

 

Actualment, quin és l’objectiu d’Andsoft pel qual treballes?

Dins l’empresa tenim diferents llenguatges de programació de diferents èpoques, i ara estem intentant unificar-ho tot per no haver d’anar solucionant errors en els diferents idiomes. Aquest és l’objectiu que tenim actualment.

 

Què vas aprendre al Cicle de DAM que estiguis utilitzant a dia d’avui?

Sobretot em va servir per conèixer com funciona la informàtica per dins. Al cicle fas un tastet de tot. Un cop estas treballant a una empresa, segons les teves inquietuds te’n vas cap a una banda o altra, però a mi em va servir per tocar tots els pals. Al sortir vaig començar a treballar en un equip que solucionava bugs, i a partir d’allà vaig anar evolucionant. La base de tots els meus coneixements però, la vaig adquirir al cicle de DAM.

 

“El Cicle de DAM em va servir per conèixer com funciona la informàtica per dins.”

 

Quins consells donaries a algú que vol iniciar-se a la programació amb el Cicle de DAM?

El més important del Cicle de DAM és que t’ensenya a pensar com a un programador i a estructurar un problema per solucionar-lo. Crec que els alumnes s’haurien d’enfocar en adquirir aquesta manera de pensar. 

També, a nivell de classe, els diria que s’ajudin entre ells i que facin pinya, perquè s’aprèn molt compartint, ensenyant i treballant en equip. 

 

Quina és la màxima aspiració d’un programador?

No hi ha màxim ni límit. Potser el que tothom voldria és crear una aplicació, vendre-la a Google i jubilar-se. Però tot depèn de cap a on vulguis dirigir la teva carrera. Jo ara sóc cap de producte i m’encanta. Quan em ve de gust entro a codi, però la major part del temps em dedico a organitzar. Tinc amics arquitectes de projecte i altres que s’han quedat en programadors perquè és el que més els agrada. 

En aquest mercat hi ha molta feina, moltes ofertes, i és molt difícil que no aconsegueixis canviar de feina i reciclar-te. Per això crec que has de fer sempre allò que més gaudeixes i no tenir por als canvis.