El passat 12 de febrer de 2014, el grup d’Administració i Finances  van assistir a la conferència de NUT CREATIVES, S.L., dins el cicle de conferències de FUTUR VARIABLE de CAIXAFORUM, amb el el Jon Marín i l’Àlex Jiménez, els seus fundadors, dos joves de trenta anys.

P1060003

Des del punt de vista d`Ètica Empresarial i Responsabilitat Social Corporativa un exemple d’empresa per els seus principis i bones pràctiques dutes a terme en l’equilibri econòmic, social i medi ambiental. Des del punt de vista d’Emprenedoria, un altre exemple a seguir per seguir la seva passió i fer-ne d’ella la seva professió.

Sobre NUT CREATIVES, ens expliquen que “Nut és una nou, una llavor, l’embrió d’alguna cosa amb vida i que creix. Una cosa bella tant en forma com en contingut. Des del 2008 tractem d’assumir els valors associats a aquesta nou en cadascun dels nostres treballs. Per a nosaltres, els objectes són sistemes, de manera que qüestions com la sostenibilitat, la transparència ecològica, els assumptes socials i el desenvolupament de l’economia local són l’eix central de la nostra manera de veure el disseny”

Els alumnes destaquen:

“Ens van ensenyar que tot tenia un procés de disseny i els impactes que pot tenir la seva producció com ara és el cas de l’extracció de matèries primes per part d’IKEA i les produccions amb els països poc desenvolupats poden ocasionar danys greus en el ecosistema”.

“Un altre cosa que vam veure que els estudis de biologia i màster en ecologia industrial, del Jon i els de Enginyeria en Disseny Industrial de l’Àlex, els han ajudat, però no tenen perquè tenir a veure amb allò que t’acabares dedicant, el FUTUR ÉS VARIABLE”.

P1060006

També varem aprofitar per visitar l’exposició “INVENTS. Idees que canvien vides”, on varem gaudir dels invents més revolucionaris aplicats a països d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. Invents que neixen de l’enginy i perseverança de persones que no es varen rendir i varen enfocar els seus esforços als problemes reals de la gent.

Va ser molt revelador com persones de tot el món estan ideant innovadors dissenys per a millorar les condicions de vida de les poblacions més vulnerables del nostre planeta.

Els alumnes destaquen:

“Una de les coses que més ens va impactar va ser el filtre que s’utilitza per netejar l’aigua que es porta dels rius que està bruta i impotable per convertir-la en potable pensem que pot ser dintre d’uns anys una alternativa perquè la gent ningú d’allà begui aigua que pot afectar a la salut i estigui tothom hidratat. ”

 “També ens ha impressionat els diferents invents que hi havia i com en coses molt bàsiques del desert es pot fer coses com aquestes per sobreviure el dia en dia en els països pocs desenvolupats”.

 

Deixa un comentari