Els cinemes Maldà van obrir les seves portes el matí del 22 de desembre a gairebé un centenar d’alumnes i professors del Batxillerat privat de Centre d’Estudis Prat, que s’hi van donar cita per gaudir d’un film excel.lent.

Cada any per aquestes dates el departament de llengua anglesa del Centre proposa una pel.lícula en versió original subtitulada, i la tria d’enguany ha estat d’allò més encertada, donat que l’alumnat n’ha fet una valoració molt positiva.

I és que “Captain fantastic” és una reflexió sobre l’estil de vida a la societat de consum i el model educatiu tradicional.

Viure i sobreviure al bosc en contraposició al gran poder que, en aquest cas, està representat per l’estil de vida i la societat d’avui dia. Tanmateix, el model de vida alternatiu que lidera un pare de família i els seus sis fills trontolla i es comença a desdibuixar a partir de la pèrdua de la mare. En aquest punt, és on l’actuació de Viggo Mortensen pren gran importància, ens mostra un pare que comença a perdre la fe en el que sempre ha cregut i que alhora se sent culpable del possible mal que ha pogut ocasionar als seus fills i la seva dona.

Tot i que el director Matt Ross evita posicionar-se en cap dels dos estils de vida ens obre la finestra d’un món desorientat que ha pèrdut els valors més essencials.

Fet i fet, doncs, una pel.lícula fantàstica, un cant a la llibertat que clou amb una cançó “I shall be released” del mestre Bob Dylan.