Les aplicacions mòbils, anomenades apps, requereixen d’un treball de desenvolupament abans que surtin a la llum i puguin ser utilitzades pels usuaris. Aquí entra en joc el paper del programador o desenvolupador d’aplicacions informàtiques, especialitzat en tecnologia mòbil i en la creació d’apps per les principals plataformes com Android (Google), iOS (Apple) i Windows Phone (Microsoft). Cada vegada es requereixen més aplicacions, tant a nivell personal com laboral, pel que cada vegada es necessiten més professionals que les desenvolupin. Per tant, es tracta d’una professió de present amb un gran futur, del qual pots formar part si estudies un Cicle Formatiu de Desenvolupament d’Aplicacions Mòbils (DAM).

 

Quines sortides professionals té?

 

Estudiar DAM et permetrà ser tècnic en desenvolupament d’aplicacions informàtiques en els següents sectors:

 

  • Àmbit mobile (IOS i Android)

 

Desenvolupa apps de tot tipus per a usuaris individuals en les plataformes mòbils líders: iOS i Android.

 

  • Gestió empresarial i de negocis

 

Desenvolupa apps per a satisfer les necessitats i facilitar els processos de les empreses. Solen ser complexes, bastant més que les apps dirigides a usuaris individuals. Sistemes de processament de pagaments online o CRM’s per a la gestió de les relacions amb clients són alguns dels exemples de programació que es requereixen a les empreses.

 

  • Gestió empresarial i de negocis, específicament dins del sector del transport i la logística

 

Desenvolupa apps per cobrir necessitats d’empreses dedicades al transport i la logística de mercaderies.

 

  • Especialista en frontend/backend

 

Desenvolupa i gestiona les dues parts de les apps: la que interactua amb els usuaris, tenint en compte les tipografies, els colors, l’adaptació a diferents pantalles, la resposta del teclat, efectes visuals… I la que és invisible per l’usuari: servidors, bases de dades, frameworks

 

  • Responsable de Quality Assurance Tester

 

Verifica la qualitat dels softwares durant totes les seves fases i assegura’t que aquests no continguin errors per aconseguir optimitzar el seu funcionament.

 

  • Responsable de disseny i manteniment de portals web

 

Dissenya, actualitza i millora llocs web.

 

Quant cobra un desenvolupador d’aplicacions mòbils?

El sou dels desenvolupadors d’apps varia segons el sector, l’empresa i la complexitat del projecte, però es mouen entre les següents quantitats:

  • EE.UU.: de 44.000 a 200.000 dòlars anuals.
  • Alemanya: de 39.000 a 78.000 euros anuals
  • Espanya: de 26.000 a 48.000 euros anuals

 

 

Si t’agrada programar, DAM és el teu Cicle!