La nova manera d’avaluar els aprenentatges es comença a aplicar aquest curs a tot l’alumnat d’infantil, i al dels cursos senars de primària, ESO i Batxillerat.

Quines són les competències clau?

L’anterior llei educativa, la LOMQUE, establia aquestes competències:

1. Comunicació lingüística
2. Matemàtica, ciència i tecnologia
3. Digital
4. Socials i cíviques
5. Consciència i expressió cultural
6. Aprendre a aprendre
7. Sentit de la iniciativa i esperit emprenedor

Actualment, la LOMLOE pren les competències recomanades pel Consell d’Europa i les adapta. Les competències europees són:

 1. Lectoescriptura
 2. Multilingüe
 3. Matemàtica, ciència, tecnologia i enginyeria (STEM)
 4. Digital
 5. Personal, social i d’aprendre a aprendre
 6. Ciutadana
 7. Emprenedora
 8. Consciència i expressió cultural

D’aquestes rauen les vuit competències que componen la LOMLOE:

1. Comunicació lingüística
2. Plurilingüe
3. Matemàtica, ciència, tecnologia i enginyeria (STEM)
4. Digital
5. Personal, social i d’aprendre a aprendre
6. Ciutadana
7. Emprenedora
8. Consciència i expressió cultural

És a dir, a les set competències de la LOMQE se n’hi afegeix una altra, la plurilingüe, i s’adapten les següents: la competència d’aprendre a aprendre passa a anomenar-se personal, social i d’aprendre a aprendre; la competència social i cívica passa a ser competència ciutadana i la competència de sentit d’iniciativa i esperit emprenedor es diu ara competència emprenedora.

Un altre dels principals canvis és que desapareix la divisió entre competències bàsiques o de disciplina i competències transversals. Ara no hi ha cap jerarquia entre elles.

Beneficis i oportunitats d’estudiar un batxillerat

En acabar l’educació obligatori, si tens la possibilitat de fer algun itinerari de batxillerat que s’alinea amb els teus interessos podràs tenir:

 • Major obertura en el camp laboral:

  • A l’acabar el batxillerat se’t atorga un títol que certifica els teus coneixements i habilitats adquirits. Aquest títol en el mercat laboral significa tenir més probabilitats d’aconseguir un treball respecte a una persona que té només l’educació secundària 

 

 • El millor camí per accedir a la universitat:

  • Al estudiar un batxillerat, obres el camí més curt per accedir a la Universitat. Aquesta és una raó de pes si saps què vols continuar estudiant o en quines àrees desitges seguir formant-te professionalment.

 

 • Temàtiques d’estudi genèriques que ajuden a “perfilar el teu futur”

  • El coneixement en els àmbits generals, et permetrà conèixer diferents sectors que perfilaran els teus interessos en el moment d’escollir un camí. Al estudiar un batxillerat tractaràs molts àmbits, els quals, et faran descobrir el que t’agrada i el que no t’agrada. Amb això, podràs escollir millor a quin àmbit vols dedicar i en quin sector prefereixes seguir aprenent.

La millor modalitat i itinerari sempre serà aquella que s’adapti als teus gustos i preferències, ja que aquesta serà la base per assolir la professió que voldries tenir dins d’una àrea específica. 

Des Prat Educació  t’animem a que acabis els teus estudis de batxillerat a Barcelona, ​​ja que sabem la importància que té per al teu desenvolupament personal, educatiu i professional.