La setmana passada, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistències Turístiques del Centre d’Estudis Prat van assistir a la sessió d’innovació turística a ESADE Creapolis.

Els ponents van ser: José Francisco Adell, CEO grup Julià, Octavi Bono, director gral. de Turisme, Helena Murano, directora de turisme de CaixaBank, Elena Folguet, directora del Roca Village, Ricard Santomà, Dega facultat de turisme Sant Ignasi, Xavier Trias, soci responsable de Ernst&Young.

Cadascun dels ponents han aportat el seu punt de vista des de la visió que representen. Com a dades importants cal destacar que l’any 1950 hi havia 25 milions de desplaçaments, mentre que al 2017 es va arribar als 1300 milions de desplaçaments.

Els ponents també han destacat que en moments de crisi (terrorisme, econòmic, polític…) s’ha de treballar el doble. “Keep calm and Carry on.”

Les tendències del mercat són un model sostenible, responsable des del punt de vista mediambiental, social i econòmic.

Aportar valor afegit i coneixer molt bé al client com diu l’Elena Foguet, es essencial. A més, la velocitat de canvi és cada cop major i ens hem d’adaptar als microsegments en un entorn canviant, fràgil i vulnerable.

Com a Reflexió: seguir treballant en els mercats d’origen i fer visible la oferta del destí de manera transversal. Amb aquesta reflexió els ponents han posat en context el futur del turisme a Catalunya.

Una xerrada molt enriquidora per tots nosaltres.