Els alumnes dels Cicles Formatius de Transport i Logística i Comerç Internacional ens informen aquesta setmana d’una gran notícia per al sector: Amazon obrirà el seu nou centre logístic a El Prat de Llobregat el pròxim 4 d’octubre i començarà la contractació de personal a partir del maig. Us en donem tots els detalls…

Segons Amazon, les instal·lacions donaran feina a 1.500 persones en tres anys i tindran una superfície de 63.000 metres quadrats, situades a la zona de Mas Blau. L’empresa ja busca fins a 40 directius i tècnics per completar el seus equips i obrirà la selecció de personal per al centre a partir del maig

Durant la visita d’obres, el director general d’operacions d’Amazon a Espanya i Itàlia, Fred Pattje ha explicat que Amazon va elegir el Prat per la seva posició com a porta d’entrada a Europa i per estar més a prop dels seus clients catalans, i ha destacat que “del total d’empreses espanyoles que utilitzen Amazon com a canal de venda ‘on line’, un 21% són catalanes“.

Les obres, que es van iniciar el juliol de l’any passat, es completaran a la tardor del 2017. L’empresa ha destacat que hi ha més de 40 empreses involucrades en la construcció, de les quals el 80% són catalanes. Concretament, el centre comptarà amb 56 molls de càrrega i descàrrega i un aparcament per a 1.420 cotxes, 117 motos i 100 bicicletes.

El centre d’Amazon al Prat serà el primer gran centre de la firma a Catalunya (servirà per enviar productes a Catalunya, Espanya i el Sud d’Europa), però no la primera inversió. La firma va obrir l’octubre del 2016 un centre per a entregues ultraràpides a l’àrea de Barcelona i un altre a Castellbisbal per a Amazon Pantry, el seu servei de compres per omplir el rebost.