Avui els alumnes del Batxillerat privat de Centre d’Estudis Prat han viatjat als anys elèctrics (1900 al 1939) al Museu d’Història de Catalunya.

A principis del segle XX Catalunya és un país viu i combatiu en l’àmbit polític, marcat pels canvis econòmics i socials. A través de les fonts directes, els alumnes de 2n de Batxillerat que han escollit història com a assignatura, han reconstruït el període de crisi del règim de la Restauració que propicià l’ascens del republicanisme i del catalanisme polític.

Uns anys en els què la indústria catalana viu una etapa de diversificació i el moviment obrer, d’arrel anarcosindicalista, es consolida.

Després de la dictadura de Primo de Rivera (1923 -1930) i la caiguda de la monarquia hem viscut els moments d’eufòria i anhels durant la proclamació de la República (1931), fustrats pel cop militar de 1936, que conduí a tres anys de guerra civil.

En aquest àmbit hem entrat en un refugi per posar-nos en la pell dels qui van patir els cruels bombardejos de l’aviació feixista italiana. Els alumnes de Batxillerat han acabat l’activitat amb la visita a l’exposició temporal  “Fu la Spagna”.